Skip to main content

Prijavi se za
GirlsHack
2021

20. i 21. oktobar
Rok prijave:
15. oktobar

More Girls
in STEAM

GirlsHack ima za cilj da približi studentkinjama neke od najtraženijih tehnoloških zanimanja 4.0 industrije i buduće digitalne civilizacije koja će biti zasnovana na tehnologiji i inovacijama koje brzo menjaju svet oko nas.

GirlsHack želi da osnažiti veći broj studentkinja da započnu sa razvojem svoje karijere kroz poslove u tech kompanijama kako bi imale priliku da stvaraju budućnost koja će biti više inkluzivna i inovativna.

Samo 1,4% žena naspram 5,3% muškaraca upravlja ICT-om
17% žena na rukovodećim pozicijama u IKT sektoru imaju 20% niže plate od muških kolega

Studentkinjama nedostaju ženski uzori, posebno na fakultetskom nivou. One veruju da tehnološki poslovi nisu za njih.

31% devojčica u osnovnim školama veruje da zanimanja koja zahtevaju kodiranje i programiranje nisu za njih.
U srednjoj školi, taj procenat raste na 40%, dok tokom studija on poraste na 58%
Danas STEAM diploma doprinosi 40% većoj zaradi od prosečne diplome

O takmičenju GirlsHack

• Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da se priključite virtuelnom Hakatonu – GirlsHack 2021, koji će se održati online u okviru petog po redu Women’s Leadership Summit-a, 20. i 21. oktobra 2021. GirlsHack je namenjen studentkinjama tehničkih, biznis i umetničkih fakulteta koje su zainteresovane da upoznaju mentorke iz tehnoloških kompanija i zajedno sa njima u grupi od 5 studentkinja, razvijaju idejno rešenje koje će doprineti rešavanju tehnoloških izazova.

• Prezentacija finalnog rešenja će biti predstavljena 21. oktobra tokom Women’s leadership summita, pred stručnim žirijem, takođe virtuelno.

• GirlsHack organizuje AFA zajednica koja je posvećena ekonomskom osnaživanju žena kroz inovacije i tehnologije i njihovom aktivnom uključivanju u kreiranje buduće digitalne civilizacije.

• Za hakaton se možete prijaviti putem mejla: ema.lukic@afa.co.rs, tako što ćete nam poslati kratak video gde ćete navesti kako se zovete, sa kog fakulteta dolazite i u kom ćete odgovoriti na pitanja “Zašto baš mene treba da izaberete za Girls Hack takmičenje?” I “Volela bih da radim u (kojoj?) oblasti I da budem posvećena rešavanju (kog?) konkretnog izazova?”
Umesto video poruke, možete nam poslati i tekstualni odgovor na navedena pitanja.
Molimo vas da u mejlu pored imena, prezimena i naziva fakulteta navedete i kontakt telefon.

• Prijave su individualne, a o formiranim timovima, ćemo vas obavestiti do 19.oktobra takođe putem maila.

• Pobednički tim osvojiće neku od vrednih nagrada.

PRIJAVI SE

Glavni partneri