Skip to main content

Prijavi se za
GirlsHack
2020

More Girls
in STEAM

GirlsHack ima za cilj da približi studentkinjama neke od najtraženijih tehnoloških zanimanja 4.0 industrije i buduće digitalne civilizacije koja će biti zasnovana na tehnologiji i inovacijama koje brzo menjaju svet oko nas.

GirlsHack želi da osnažiti veći broj studentkinja da započnu sa razvojem svoje karijere kroz poslove u tech kompanijama kako bi imale priliku da stvaraju budućnost koja će biti više inkluzivna i inovativna.

Samo 1,4% žena naspram 5,3% muškaraca upravlja ICT-om
17% žena na rukovodećim pozicijama u IKT sektoru imaju 20% niže plate od muških kolega

Studentkinjama nedostaju ženski uzori, posebno na fakultetskom nivou. One veruju da tehnološki poslovi nisu za njih.

31% devojčica u osnovnim školama veruje da zanimanja koja zahtevaju kodiranje i programiranje nisu za njih.
U srednjoj školi, taj procenat raste na 40%, dok tokom studija on poraste na 58%
Od 30% devojaka koje diplomiraju neki fakultet u okviru STEM zanimanja, 7% se zaposli u tehnološkoj kompaniji.

O takmičenju GirlsHack

• Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da se priključite virtuelnom Hakatonu – GirlsHack, koji će se održati u okviru četvrtog po redu Women’s Leadership Summit, 14. i 15. decembra. GirlsHack je namenjen studentkinjama tehničkih, biznis i umetničkih fakulteta koje su zainteresovane da upoznaju mentorke iz tehnoloških kompanija i zajedno sa njima u grupi od 5 studentkinja, razvijaju idejno rešenje koje će doprineti rešavanju ekoloških izazova.

• Prezentacija finalnog rešenja će biti predstavljena, 15.decembra, tokom Women’s leadership summita, pred stručnim žirijem, takođe virtuelno.

• GirlsHack organizuje AFA zajednica koja je posvećena ekonomskom osnaživanju žena kroz inovacije i tehnologije i njihovom aktivnom uključivanju u kreiranje buduće digitalne civilizacije, u partnerstvo sa kompanijom NCR i uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

• Pozivamo vas da se prijavite putem mejla: hackaton@afa.co.rs, tako što ćeš nam poslati video gde ćete navesti kako se zovete, sa kog fakulteta dolazite i zbog čega se prijavljujete na GirlsHack. Umesto video poruke, možete nam poslati i sliku i tekstualan odgovor na navedena pitanja.

• Prijave su individualne, a o formiranim timovima, ćemo vas obavestiti do 11. decembra takođe putem maila.

• Pobednički tim osvojiće neku od vrednih nagrada.

PRIJAVI SE