Skip to main content

Prijavi se za
GirlsHack
2021

Drage devojke,

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da se prijavite za učešće na Girls Hack 2021 virtuelnom hakatonu koji organizuje AFA i koji će se održati online u okviru petog po redu Women’s Leadership Summit-a, 20. i 21. oktobra 2021. Cilj jeste da učesnice Hakatona dobiju regionalni vizibilitet i prepoznatljivost kako bi inspirisale što veći broj devojaka da se zainteresuje za STEAM oblasti (nauka, tehnologija, inženjerstvo, umetnost i matematika). Hakaton će okupiti 50 studentkinja (10 timova) sa tehničkih, biznis i umetničkih fakulteta i pozivamo te ovim putem da se prijaviš i budeš deo tima koji će kreirati rešenja za zadati globalni izazov i na kom ćeš imati priliku da radiš sa mentorkama iz velikih tehnoloških kompanija.

Osim toga, timovi će biti mešoviti i sastavljeni od 5 studentkinja sa pomenutih fakulteta, pa ćeš pored mentorki imati i prilike da upoznaš svoje vršnjakinje iz drugih oblasti.

Događaj predstavlja odličnu priliku da se povežete sa studentkinjama sa različitih fakulteta i da podelite svoja interesovanja i znanja o temama koje vas najviše interesuju. Cilj je da kroz međusobnu saradnju i druženje učite jedne od drugih, ali i od mentora koji će sa vama iz prve ruke podeliti svoja karijerna iskustva koja vama mogu biti dragocena. Dodatno, imaćete priliku da prisustvujete predavanjima u okviru Women’s Leadership Summit-a koji će okupiti žene lidere iz različitih oblasti radi rešavanja globalnih izazova i kreiranja inovativnog i odživog ekosistema. Kako je to izgledalo prošle godine možete pogledati na ovom linku.

Za hakaton se možete prijaviti putem mejla: ema.lukic@afa.co.rs, tako što ćete nam poslati kratak video gde ćete navesti kako se zovete, sa kog fakulteta dolazite i u kom ćete odgovoriti na pitanja “Zašto baš mene treba da izaberete za Girls Hack takmičenje?” I “Volela bih da radim u (kojoj?) oblasti I da budem posvećena rešavanju (kog?) konkretnog izazova?”
Umesto video poruke, možete nam poslati i tekstualni odgovor na navedena pitanja.
Molimo vas da u mejlu pored imena, prezimena i naziva fakulteta navedete i kontakt telefon.

Prijave su individualne, a 50 devojaka koje dobiju priliku da učestvuju na GirlsHack-u ćemo o formiranim timovima i pripadajućim mentorkama obavestiti dan pre početka hakatona.

Radujemo se vasim prijavama!